|
BİTKİ ADI
|
UYGULAMA DÖNEMİ
|
TOPRAKTAN UYGULAMA
(Damlama Sulama ile)
|
YAPRAKTAN UYGULAMA
|
|
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, çilek vb)
|
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
0,5-1 lt / Da
|
100 Litre Suya 250–300 ml
|
| YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
0,5-1 lt / Da
|
100 Litre Suya 250–300 ml
|
| YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan v.b) |
4–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra tekrar |
0,5-1 lt / Da
|
100 Litre Suya 250–300 ml
|
| Kavun, Karpuz, Kabak, |
Fide dikiminden hasada kadar |
0,5-1 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
| TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, antep fıstığı vb) |
Gelişme dönemi boyunca |
0,5-1 lt / Da
|
100 Litre Suya 250–300 ml
|
| Muz |
Meyve olgunlaşması esnasında |
0,5-1 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
| ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb) |
5–6 yapraklı dönemden dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla |
0,5-1 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
| TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) |
3–4 yapraklı olduğu dönemde ve 15-20 gün sonra |
0,5-1 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
| TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb) |
Kardeşlenme döneminde |
0,5-1 lt / Da |
100 Litre Suya 200 ml |
| Yeşil Alanlar |
Gelişme dönemi boyunca |
3-4 lt/Da |
100 Litre Suya 200 ml |