BİTKİ ADI
|
UYGULAMA DÖNEMİ
|
TOPRAKTAN (Damlama sulama ile) |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb) |
Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4 uygulama yapılır |
1-2 lt / Da
|
100 Litre Suya 200–250 ml
|
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) |
Vejatasyon süresince 3-4 uygulama |
1-2 lt / Da
|
100 Litre Suya 200–250 ml |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan v.b) |
Çapadan sonra bir uygulama
15-20 gün sonra ikinci uygulama
|
1-2 lt / Da |
100 Litre Suya 200–250 ml |
Kavun, Karpuz, Kabak, |
Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama |
1-2 lt / Da |
100 Litre Suya 200–250 ml |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık,
Antep fıstığı, vb)
|
Vejatasyon süresince 3-4 uygulama |
2-2,5 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
Muz |
Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama |
1-2 lt / Da |
100 Litre Suya 250–300 ml |
ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb) |
Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama |
1-2 lt / Da |
150-200 ml/dekar |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) |
Gelişme dönemi boyunca 2-3 uyulama |
1-2 lt / Da |
150-200 ml/dekar |
TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb) |
Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama |
1-2 lt / Da |
150-200 ml/dekar |
Yeşil Alanlar |
Gelişme dönemi boyunca |
3-4 lt/Da |
100 Litre Suya 200 ml |